The MotoAmerica Daytona Schedule: Nine Races In Three Days

2021 Daytona 200 winner Brandon Paasch nips Sean Dylan Kelly at the checkers. Photo by Brian J. Nelson.

The schedule for MotoAmerica’s first event at Daytona International Speedway on March 10 through 12 has been released and, along with the 80th running of the iconic Daytona 200, we’ve got racing in three additional classes, including Twins Cup, Mission King Of The Baggers, and the Roland Sands Super Hooligan National Championship. All told, nine races will take place during the three-day event. Here is the schedule:

Thursday, March 10:

9:00 am Track Inspection

9:30 am – 10:00 am Twins Cup Practice 1 (30 minutes)

10:10 am – 10:30 am Mission King Of The Baggers Practice 1 (20 minutes)

10:40 am – 11:10 am Daytona Supersport Practice 1 Group A (30 minutes)

11:20 am – 11:50 am Daytona Supersport Practice 1 Group B (30 minutes)

12:00 pm – 12:20 pm Roland Sands Super Hooligan Practice 1 (20 minutes)

12:20 pm – 1:10 pm Dunlop ECSTAR Suzuki GSX-R1000 Two-Seat Superbike Rides

1:30 pm – 2:00 pm Twins Cup Qualifying 1 (30 minutes)

2:10 pm – 2:30 pm Mission King Of The Baggers Qualifying 1 (20 minutes)

2:40 pm – 3:10 pm Daytona Supersport Qualifying 1 Group A (30 minutes)

3:20 pm – 3:50 pm Daytona Supersport Qualifying 1 Group B (30 minutes)

4:00 pm – 4:20 pm Roland Sands Super Hooligan Qualifying 1 (20 minutes)

4:45 pm Mandatory Daytona 200 Meeting at Victory Circle

Friday, March 11:

8:30 am Track Inspection

9:00 am – 9:30 am Twins Cup Qualifying 2 (30 min)

9:40 am – 10:00 am Roland Sands Super Hooligan Qualifying 2 (20 minutes)

10:10 am – 10:40 am Daytona Supersport Qualifying 2 Group A (30 minutes)

10:50 am – 11:20 am Daytona Supersport Qualifying 2 Group B (30 minutes)

11:30 am – 11:50 am Mission King Of The Baggers Qualifying 2 (20 minutes)

12:00 pm – 12:10 pm Mission King Of The Baggers Challenge (3 laps)*

1:10 pm Roland Sands Super Hooligan Race 1 (6 laps)

2:10 pm Twins Cup Race 1 (9 laps)

3:10 pm Mission King Of The Baggers Race 1 (8 laps)

4:00 pm – 4:15 pm Daytona Supersport Time Attack**

4:45 pm Pit Stop Contest and Dunlop Autographs at Victory Circle

Saturday, March 12:

7:30 am Track Inspection

8:00 am – 8:15 am Twins Cup Warm Up (15 min)

8:25 am – 8:40 am Roland Sands Super Hooligan Warm Up (15 min)

8:50 am – 9:05 am Daytona Supersport Group A Warm Up (15 min)

9:15 am – 9:30 am Daytona Supersport Group B Warm Up (15 min)

9:35 am – 9:50 am Mission King Of The Baggers Warm Up (15 min)

10:30 am Roland Sands Super Hooligan Race 2 (6 laps)

11:15 am Twins Cup Race 2 (9 laps)

11:50 am Daytona Supersport Alternate Main (12 laps)***

1:10 pm Daytona 200 (57 laps)

4:00 pm Mission King Of The Baggers Race 2 (8 laps)

*The “Mission King Of The Baggers Challenge” is a three-lap “dash for cash”. $5,000 purse for that.

**The “Daytona Supersport Time Attack” is a 15-minute, Superpole-style qualifying session involving the 12 fastest riders from the previous practice and qualifying sessions. The Time Attack sets the grid for the top 12 starting positions. Normally, Superpole is only done for our Superbike class, but since the Daytona 200 is the premier event at Daytona, we are doing the “Time Attack” as an extra event.

***The “Daytona Supersport Alternate Main” is a special 12-lap sprint race for riders entered who didn’t qualify for the Daytona 200.

For the full 2022 MotoAmerica schedule and to purchase tickets for MotoAmerica events, click HERE

For information on how to watch the MotoAmerica series, click HERE

The post The MotoAmerica Daytona Schedule: Nine Races In Three Days appeared first on MotoAmerica.

Generated by Feedzy